torstai 19. tammikuuta 2012

Kiitos


Oi kiitos HR tästä tunnustuksesta! Olen kovin ilahtunut.
Teenpä tässä nyt sitten omalta osaltani tämän blogikyselyn, ensimmäiseni. :) Onpa hauskaa.

1. Lempiruokani.
Ruoka. (Näin vastaisi myös tyttäreni, reipas tyttö syömään!) Syöminen on aika ihanaa.
Ehkä sieltä kuitenkin nousee esiin muutama spesiaali. Kuten lohi, sitruunalla ja perunamuusilla. Tai erilaiset kasvissosekeitot tuoreella ruisleivällä. Tai kanasalaatti valkosipulikrutongeilla ja käsin lohkotuilla, suurilla fetajuustopaloilla sekä tuoreella tomaatilla. Olen myös ihan itse tekemieni pizzojen ystävä ;) - kunhan pizzan päällä on kilo rehevää rucolaa, ah! Siinä nyt joitakin. Kohta tietenkin keksin paljon lisää.
Tänään mennään nakkikastikkeella ja muusilla - poikieni mieliksi.

2. Lempimakeinen.
Suklaa! Oikein pieneä lapsena hammaslääkäritäti valisti minua, että "Karamelleja ei kannata syödä! Jos jotain, niin suklaata vain.". Olen vissiin ottanut sen aika sydämeeni, sillä karkit eivät minulle edelleenkään maistu. Mutta se suklaa (piparmintulla). Ja muuten - reikiä edelleenkin nolla!

3. Lempiluettava.
Kirjat. Lukeminen on niiiiiin ihanaa! Lukisin mielelläni paljon ja kaikkea, jos vaan aikaa olisi. Historialliset romaanit, rakastan. Elämänkertakirjat, ihania. Palkitut tai kiitetyt kaunokirjalliset teokset, aina kiinnostavat. Kaikki taiteeseen tai kulttuureihin, erilaisiin elämäntapoihin liittyvät kirjat, niin kauno-, kuin tiedekirjallisuuskin, ah,ah,ah! Juuri nyt meneillään kolmas vuoden 2011 Finlandia-ehdokaskirja, tähänastiset kaikki laatua. Hytti vielä hyllyssä odottamassa. Voi miten ihanaa on lukeminen.

4.Mieluisin tapa tehdä käsitöitä.
Hmm. Ompelen, en ole siinä niin hyvä kuin haluaisin. Huovuttelen, se on ihan hauskaa. Teen kynttilöitä, saippuoita, koruja (onko nämä käsitöitä?), mutta ehkä kaikkein mieluiten askartelen (sekä lasten kanssa, että ilman) ja värkkään väreillä ja papereilla. Menkööt nyt käsitöistä, kun kerran muutkin olitte sitä mieltä, että passaa.

5. Lempielokuva(t).
Toimintaelokuvista en pidä, en pysy vauhdissa mukana (paitsi vanhoissa Bondeissa, jotka ovat mahtavia!). En pidä jännäri/kauhufilmeistä, en halua pelätä elokuvaa katsoessani (vaikka oma rakas isäni jostain syystä näin aina kuvittelee, outoa).
Jostain syystä minulla on kehittynyt rakkaussuhde Hiljaisiin siltoihin - se on niin äklöromanttinen, mutta ihana. Niisk. Rakastan myös vanhoja Suomi-filmejä. Niitä voisin katsella monta viikkoa putkeen. Nostalgista yhteiskunnan kaupunkilaistumista, mielettömän romanttista maalaisuutta. Tässä kategoriassa on mainittava myös Chaplinit ja hei, kuka ei rakasta Kieslowskin värejä?

Pistetäänpäs tunnustus eteenpäin Miialle ja HM:lle. Kiitos teidän (ja monen muunkin) blogeistanne!

Ei kommentteja: